Webbtexter - 7 tips för att skapa bra innehåll!

dd35ce448b92184e0a30f1ab195603cc_3aab2fcd28fabc3a576d93e6a724f71a.jpg

Vad gör du för att locka dina kunder till läsning? Och utforska webbplatsen vidare?

Tänk på: Att vara informativ. Kortfattad. Ge en bra översikt på texten och även göra det lätt för besökarna att förstå dig & förstå webbplatsens struktur.

  1. Viktigaste först! -  Skriv det viktigaste först! På webben tröttnar besökarna snabbt. Ge dem det dem vill ha, gärna redan i rubriken. Avsluta med det som är minst viktigt och ta bort text nerifrån om texten blir för lång.
  2. Huvudrubriker - Tydliga och informativa rubriker ger dina besökare möjlighet att hitta rätt och komma till den infon dem söker. Rubriken kan även användas för att locka besökarna. Men överdriv inte. Besökare vill veta vad dem får och tröttnar snabbt på en webbplats som inte ger dem det dem söker. Tänk däremot på sökmotorer. Använd, om möjligt, relevanta ord för att även hittas på Google.
  3. Underrubriker - Underrubriker hjälper till att strukturera upp dina texter. Det är en bra hjälp för att ge dina besökare bättre översikt på innehållet.
  4. Brödtext - En brödtext är på webben gjord för att vara kort och informativ. Lätt att förstå och främst för att leverera fakta.
  5. Meningar - Variera längden på dina meningar för en mer levande och intresseväckande text. Växla långa och korta texter.
  6. Listor - Listor är också bra att använda för en luftig och tydlig översikt. Även för att bryta av vanligt textinnehåll.
  7. Länkar -  Använd informativa länkar som beskriver sidan som länkas. Återigen för att dina besökare ska hitta rätt. Skriv inte: klicka här.

Lycka till! ;)